Nye vinduer - vejledning og priser

Vil du vide mere om vinduer og døre, kan du også besøge vores hjemmeside vindues-pris.dk . Her kan du læse alt om vinduer og døre samt hurtigt, nemt og gratis beregne en vejledende pris på dine nye vinduer eller en anden vinduesopgave med vores prisberegner.

Hvilken type vinduer skal jeg vælge

Når du skal til at vælge dine nye vinduer, kan det være nyttigt at gøre sig visse overvejelser. Det handler ikke kun om at vælge de vinduer, der ser pænest ud, man bør også gøre sig nogle lidt mere praktiske overvejelser.

Her er noget af det, du kan overveje, før du vælger:

  • Udseende : Dine nye vinduer bør passe til husets overordnede stil og udseende. Vælger man de forkerte vinduer, kan det gøre det sværere at sælge huset senere hen.
  • Holdbarhed : Forskellige typer vinduer har forskellige levetider. Derfor skal man altid vælge med tanke på holdbarhed, og vælger man nye vinduer, der har kortere levetid, bør det være et bevidst valg.
  • Vedligeholdelse : Visse vinduestyper kræver mere vedligeholdelse end andre. Vælg med tanke på hvor meget tid du vil investere i vedligeholdelse af dine nye vinduer i det lange løb.
  • Pris : Prisen på nye vinduer er selvfølgelig vigtig, men husk at pris og kvalitet også går hånd i hånd. Der findes det, der hedder 'for billige vinduer'.
  • Energivenlighed : Vær opmærksom på, at nye vinduer giver dig muligheden for at spare på andre områder. Du kan spare penge på varmeregningen ved at vælge energivenlige vinduer, så overvej om dette er en investering, der vil komme til at betale sig for dig.

Vinduestyper

Der findes mange forskellige typer at vælge imellem, når man skal have nye vinduer, og hver vinduestype har fordele og ulemper.

Rent formmæssigt kan man vælge mellem mange vinduestyper, eksempelvis bondehusvinduer, dannebrogsvinduer, palævinduer, frederiksbergvinduer, m.fl.. Rent materialemæssigt kan man blandt andet vælge mellem træ, plast og aluminium eller en kombination af disse.

Trævinduer

Trævinduer er den mest almindelige type vinduer, der findes. Derudover er fyrretræ den mest almindelige træsort, som trævinduer udformes i. Øvrige træsorter, som man kan vælge mellem, inkluderer blandt andet lærketræ, ask, mahogni og teak.

Trævinduer har en lang levetid, hvis de vedligeholdes på den rigtige måde. En anden fordel ved trævinduer er også, at de har et organisk udseende, der passer til mange typer huse og bygninger.

Men man skal dog være opmærksom på, at trævinduer kræver vedligeholdelse. Hvis man forsømmer trævinduer nedsættes levetiden kraftigt.

Plastvinduer

Plastvinduer udformes typisk af indfarvet PVC. Plastvinduer er ofte hule indvendigt for at fremme vinduernes isolerende evner samt for at nedsætte vægten. Rammerne i plastvinduer er desuden forstærket med stålprofiler.

Vinduer af plast er typisk billigere end trævinduer. Vinduesrammerne kræver heller ikke anden vedligeholdelse end et par afvaskninger om året - de skal ikke males, og de angribes ikke af råd og svamp på samme måde som trævinduer.

Mange fravælger plastvinduer på grund af deres kunstige og tunge udseende. Der produceres dog stadig mere moderne plastvinduer, der rent udseendemæssigt passer til flere hustyper.

Du kan læse meget mere om flere vinduestyper her:

Alle vinduestyper - vindues-pris.dk

Termoruder

En termorude er betegnelsen for en rude med 2 eller 3 lag glas, der skaber et lufttæt hulrum fyldt med luft eller en anden gasart mellem lagene. Traditionelle termoruder er så småt ved at blive udfaset til fordel for energitermoruder, men traditionelle termoruder kan stadig købes til renoveringsformål.

Nye termoruder fra medlemmer af brancheforeningen Glasindustrien leveres med en 5-års garanti, men det vurderes at disse termoruder kan holde helt op til 30 år.

Termoruder yder en bedre isoleringsevne end ruder med 1 lag og kan hjælpe dig til at spare penge på varmeregningen. Når du vælger nye vinduer, er det derfor en god idé at overveje termoruder, også kaldet lavenergiruder, lavenergitermoruder, energiruder mm.

Du kan læse meget mere om termoruder og energiruder her:

Termoruder og energiruder - vindues-pris.dk