advokatalarmarkitektelgaragegartnergulvisoleringkloakkoekkenmalermurerplastikprisberegningrevisoradvokattagterrassetilbygningtypehusvinduevvs

Trægulv - Billigt eller dyrt?

Undrer du dig over, hvad trægulv koster? Ved at benytte vore beregner øverst og vælge “trægulv”, kan du hurtigt og nemt få pris på trægulv. Hvis du leder efter billigt trægulv, kan et godt alternativ være laminatgulv, som kan være en meget naturtro gengivelse af træ. Det er en billigere løsning til dig, som vil spare penge.
Vi har også samlet priser på byggeprojekter, som indeholder nyt trægulv. Dem kan du se lige her:


Nyt plankegulv i ask
Størrelse: 43 m2  
Pris: 25.000-35.000,-


 


Nyt plankegulv fra Junckers A/S
Størrelse: 70 m2  
Pris: 80.000-100.000,-

 Nyt plankegulv i egetræ fra Junckers A/S
Størrelse: 70 m2  
Pris: ca. 120.000,-
Udført af: Frandsen Tømrer- og Snedkerfirma ApS


 


Nyt trægulv i massiv eg fra Junckers A/S
Størrelse: 70 m2  
Pris: 50.000-60.000,-
Udført af: Tømrermester Thomas D. Jensen

 


Nyt trægulv
Størrelse: 100 m2  
Pris: 120.000-150.000,-
Udført af: MME Gruppen ApSMange muligheder med nyt trægulv

Træsorten et af de vigtige valg, du skal træffe, når du vælger trægulv. Umiddelbart er det farven og strukturen, der er den synlige forskel på de forskellige træsorter, du kan vælge imellem. Men du skal også være opmærksom på træets hårdhed – særligt, hvis dit gulv kan blive udsat for trykmærker.

Lyst gulv farver

Farver
Her er det din smag, der afgør dit valg. I de senere år er de grålige nuancer blevet populære, måske fordi de har den diskrete skønhed, der passer godt til skandinavisk byggestil. Du kan også gå i en mere sydlandsk retning med varme og mørke nuancer.

Sildebensgulv struktur

Struktur
Vil du gerne have et strømlinet gulv, der ikke gør opmærksom på sig selv? Eller må det gerne give en rustik stemning til rummet? Udvalget på markedet er stort. Du kan få ensartede gulve uden knaster og med svage åretegninger – og du kan få gulve med masser af farvespil, tydelige årer og knaster. Det afhænger helt af den stil, du gerne vil have i dit hjem.

Gulv hårdhed

Hårdhed
Et trægulvs evne til at modstå trykmærker betegnes hårdhed og måles i den såkaldte Brinell-skala. De klassiske træsorter eg og bøg er middelhårde, mens en eksotisk træsort som eksempelvis Jatoba er særdeles hård. Også ask og canadisk ahorn ligger i den høje ende. Blandt de blødere træsorter finder vi bl.a. fyr, kirsebæk og birk.

Hvordan skal overfladen på dit nye trægulv behandles?

Et trægulv skal have en overfladebehandling for at give det et flot udseende, der holder i lang tid, og som let kan rengøres. Her er nogle af de mest udbredte behandlinger:

Lak
Her får du en særdeles slidstærk overflade, der beskytter træet mod pletter og fugt, og som er nem at holde ren. Da gulvet ikke tager imod fugt, skal du være opmærksom på, at mærker og ridser ikke vil rejse sig igen ved gulvvask.

Sæbe
En populær overfladebehandling, der er velegnet til lyse træsorter. Hvis du gerne vil lysne gulvet, kan du ludbehandle det, inden du giver det sæbe. Det giver træet en flot, lys glød. Du kan få gulvsæbe i natur eller med pigment, der opfrisker det lyse udseende.  En fordel ved sæbebehandling er, at sæben tillader vand at trænge ned i træet, således at ridser og skrammer vil rejse sig.

Voks
Overfladebehandling med voks giver en blød og lækker overflade, der giver en vis beskyttelse mod snavs, og som er let at rengøre. Voks kan benyttes efter ludbehandling, og det er en god ide at efterpolere med en klud, svamp eller en polermaskine. Det er nemt at vedligeholde gulvet med en ny omgang voks.

Olie
Vil du bevare træets naturlige udseende, kan oliebehandling være en god løsning. Olien trænger ned i træet og fremhæver træets glød, struktur og åretegninger. Træets overflade bliver rustik og får samtidig en god beskyttelse mod snavs, selvom træet ikke indkapsles i samme grad som f.eks. lak. Hvis du ønsker en mere blank overflade, kan et oliebehandlet gulv poleres op. En klar olie uden pigment vil med tiden blive en anelse mørkere, så hvis du har et lyst trægulv, kan du vælge en hvidpigmenteret olie.