Rockwool er dansk isolering

Hvad er Rockwool?

Rockwool er navnet på et dansk firma, der fremstiller isoleringsmateriale til byggeri og renovation. Ordet 'rockwool' bruges dog, og også i denne sammenhæng, ofte om Rockwool's mest populære isoleringsmateriale stenuld. Firmaet Rockwool fremstiller også tætningsmaterialer og andre byggematerialer.

Rockwool fås blandt andet i baller, ruller og som granulat. Rockwool er fugt- og vandafvisende og har desuden gode brandsikrende egenskaber, og dette gør, at mange vælger rockwool, når der skal isoleres mure, gulv, loft og tag.

Hvordan fremstilles Rockwool

Rockwool fremstilles på Rockwools fabrikker ved at smelte sten, kalksten, og recirkulerede briketter og materialer ved ca. 1500 grader. Rockwool fremstilles altså af naturlige og genanvendelige materialer.

Firmaet Rockwool har en genanvendelsesordning, hvor gammel eller brugt rockwool kan indleveres og genanvendes i produktionen af stenuld.

Den smeltede stenmasse spindes ud af spindere, som danner de fibre, som selve isoleringsulden består af. Ulden hærdes herefter og nedkøles så. Derefter skæres den nedkølede rockwool ud med rundsave og pendulsave, hvorefter den bundtes og pakkes.

Skal jeg vælge Rockwool?

Rockwool er et udmærket valg, når man skal isolere. Nogle vælger istedet at isolere med glasuld, der fås billigere, men der er fordele ved at betale lidt ekstra for rockwool.

Rockwool er nemmere at arbejde med og nemmere at tilpasse. Det holder formen og klasker ikke sammen, som kan ske med glasuld. Derudover er du sikker på, hvad du får med rockwool - du får kvalitet. Du risikerer ikke at finde ud af senere, at du har isoleret med et for dårligt isolerende materiale.

Fordelen ved rockwools formstabilitet er, at det er lettere at tilpasse til dit hus, og at samlingerne bliver helt tætte, og derved slipper der mindre varme ud af dit hus.

Når du skal have isoleret, kan du med fordel spørge din håndværker om dennes erfaringer med rockwool, før du beslutter dig.