advokat alarm arkitekt el garage gartner gulv isolering kloak koekken maler murerplastik prisberegning revisor advokat tag terrasse tilbygning typehus vindue vvs advokatalarmarkitektelgaragegartnergulvisoleringkloakkoekkenmalermurerplastikprisberegningrevisoradvokattagterrassetilbygningtypehusvinduevvs

Byggeri af badeværelse i kælderen

Særligt i huse af ældre dato, er badeværelserne små, trange og byder ikke på mange muligheder for at indrette badeværelset, som man vil, eller for at tilføje nye elementer.

Nogle vælger at vælte vægge for at kunne udvide deres badeværelse - men dette er ikke den eneste mulighed. Et nyt badeværelse i kælderen kan både være en investering, der øger husets værdi og en investering, der betaler sig gennem den fornøjelse, man får af at anvende badeværelset i hverdagen.

Love og regler, når man bygger nyt badeværelse i kælderen

Når man bygger nyt badeværelse i kælderen, bør man overholde de regler og love om vådrum, som findes i bygningsreglementet (et regelsæt, der er udarbejdet af Erhvervs- og Byggestyrelsen med udgangspunkt i Byggeloven).

De vigtigste regler, man under alle omstændigheder bør være opmærksom på at følge, inkluderer:

  • Afstande i forbindelse med etablering af nyt badeværelse i kælderen: Døren til det nye badeværelse skal have en bredde på mindst 77 cm, og der skal være mindst 110 cm fri afstand foran håndvask og toilet.
  • Gulve og vægge i badeværelset: Gulve og vægge skal udføres, så de kan tåle fugt, slid og de kemikalier, der findes i rengøringsmidler.
  • Vandtæthed: Alle samlinger, tilslutninger, rørgennemføringer og lignende skal være tætte og vandafvisende.
  • Ventilation i det nye badeværelse i kælderen: Der skal være tilstrækkelig med ventilation i rummet - der skal både være mulighed for at fugtig luft suges ud og for at frisk luft kan suges ind i badeværelset.
  • El og vand: De faste dele af el- og VVS-installationerne skal udføres af autoriserede installatører.
  • Kloak: Næsten alt kloakarbejde skal udføres af en autoriseret kloakmester.

Du kan finde alle love og regler angående vådrum her - Bygningsreglementet.dk

Alt efter din byggeopgave og dit hus, kan det være nødvendigt at søge byggetilladelse hos kommunen - det er en god idé at tage en snak med teknisk forvaltning i din kommune, for at sikre dig at alt foregår efter bogen.

Hvilke opgaver indebærer et nyt badeværelse i kælderen

Et nyt badeværelse i kælderen byder på nye muligheder for at tilføje flotte nye elementer, som badekar, varmeskab, spabad og lignende. Men udover dette, findes der en række almindelige opgaver i forbindelse med et nyt badeværelse, som det oftest er uhyre vigtigt at få udført på den rigtige måde:

Udover disse opgaver, står man ofte overfor at skulle have monteret badeværelsesmøblement og indrettet badeværelset.

Beregn en pris på et nyt badeværelse i kælderen

Når man overvejer at bygge et nyt badeværelse i kælderen eller i en anden del af huset, kan det være nyttigt at have overblik over prislejet, før man taler med håndværkeren, banken eller de øvrige beboere om projektet.

Af denne grund giver vi vores brugere muligheden for at beregne vejledende priser på de forskellige bygge- og installationsopgaver ved hjælp af vores online prisberegnere.

I forbindelse med etableringen af et nyt badeværelse i kælderen kan du beregne priser på bl.a. VVS-opgaver, el-arbejde, mureropgaver og maleropgaver. Du kan finde en oversigt over samtlige af vores beregnere her:

Alle prisberegnere - Prisberegning.dk

Har du brug for hjælp til at gennemføre prisberegningen, eller har du en helt særlig opgave, som du gerne vil have vejledning om, kan du ringe til vores supportlinie direkte eller udfylde beskrivelsesformularen - herefter ringer vi dig hurtigst muligt op og hjælper dig med din opgave.