Beregn prisen på din maleropgave her - hurtigt og nemt!

Sådan gør man

  1. Start med at støvsuge og vaske ned med rent vand (evt. grundrens, hvis der er fedt og snavs på muren), og lad det så tørre et par dage.
  2. Mal først med en grunder - dette er vigtigt, da farven fra røde mursten ellers kan trænge igennem den nye maling og lave grimme skjolder og pletter. Brug her en vandbaseret specialgrunder.
  3. Vent til grunderen er helt tør - typisk gerne et døgn.
  4. Mal nu med almindelig vægmaling ovenpå grunderen.

Vandskuring af murstensvæggen er også en mulighed

Vandskuring udføres oftest udendørs på murstensfacader, men vandskuring kan sagtens udføres indvendigt på en murstensvæg også.

Vandskuring består i en form for tyndpuds, der påføres og bearbejdes/skures med en våd mursten, så man visse steder kan se omrids af murstenene på overfladen.

Vandskuring er mellemvejen mellem den ujævne murstensoverflade og den helt glatte fuldpudsede væg.

Med vandskuring udligner man nogle af ujævnhederne i murstenvæggen, eks. indsunkne fuger, men en del af murstensprofilen kan som sagt stadig ses igennem laget. Derfor er vandskuring en god mulighed, hvis din rå murstensvæg har en skadet overflade.

Når pudslaget er tørret, kan man så male efter med vægmaling, så man opnår den rette farve.

Du kan læse, hvordan man vandskurer vægge her.

Hvilken maling vælger man til murstenvæggene?

Almindelig vandbaseret vægmaling er et udmærket valg til væggene - selvfølgelig dog altid ovenpå grunderen.

Overvej rummets funktion, før du vælger. Er rummet et badeværelse, så er det vigtigt at vælge en maling, der passer til vådrum - eks. en maling til fugtig zone eller vådzone, hvis der er risiko for vandsprøjt.

Er der risiko for, at der kommer skidt og snavs på væggene - eks. i et køkken, et bryggers eller en entre - så vælg en maling med høj glans. Jo højere glans, desto nemmere er overfladen nemlig at rengøre senere.