Skattefradrag for firmafester og gaver

Som personaleudgift kan du trække 100% af udgifterne til julefrokosten fra i skat.

Hvis du derimod holder en julefrokost for samarbejdspartnere eller nuværende kunder, så hedder det en repræsentationsudgift. Her holdes festen primært for at forbedre og bevare et godt forhold til kunder og samarbejdspartnere.

Som repræsentationsudgift kan du trække 25% af udgifterne fra i skat.

Hvis du afholder et arrangement, en fest eller en julefrokost for deltagere, som du ikke allerede kender - eksempelvis som et reklamefremstød for at skaffe nye kunder eller for at bevare din virksomheds omdømme, så kan det regnes for at være en reklameudgift. Her er der dog plads til fortolkning - sørg derfor for, at der er helt rene linier, og at arrangementet med stor sikkerhed kun kan anses for at være en reklameudgift.

Som reklameudgift kan du trække 100% af udgifterne fra i skat.

Hvad koster revisorhjælp til dit årsregnskab? Beregn en vejledende pris her

Hvad med julegaverne - kan de trækkes fra i skat?

Julegaver kan, ligesom julefrokoster, falde ind under personaleudgifter, repræsentationsudgifter og reklameudgifter.

Hvis du eksempelvis køber julegaver til dine ansatte, så kan du trække 100% fra i skat - husk dog, at den ansatte skal betale skat af gaver, der overstiger 1100 kr. i værdi pr. år.

Køber du julegaver til dine samarbejdspartnere eller nuværende kunder for at pleje forholdet til dem, så kan du trække 25% fra i skat.

Giver du julegaver som led i et reklamefremstød, så skal dit navn eller dit firmanavn klart fremstå som afsenderen af gaven. Ellers er reklameværdien i gaven lig nul, og så kan det ikke længere anses for at være en reklameudgift. Du kan trække 100 % fra, hvis reklamegavens værdi ikke overstiger 100 kr. ekskl. moms - overstiger den denne værdi, så anses gaven for at være en repræsentationsudgift, og så kan du kun trække 25% fra.

Hvad med ægtefæller, kærester og venner?

Du kan selvfølgelig ikke trække konens julegave fra i skat, og du kan heller ikke holde en privat julefrokost og trække denne fra.

Dog kan du frit invitere medarbejdernes familie, venner, ægtefæller og kærester med til personalejulefrokosten og stadig trække 100% fra i skat. Ægtefæller og kærester mm. må også gerne deltage i julefrokoster for samarbejdspartnere/kunder, så længe disse også må tage partnere med.

Hvis du holder en blandet julefrokost med både personale og samarbejdspartnere/kunder, skal du dog lave lidt hovedregning. Hvis der kommer 100 deltagere til festen, og 20 af disse er nuværende kunder, så gælder følgende: 20 % af udgifterne regnes for repræsentationsudgifter - disse kan du få 25% fradrag for - og de resterende 80% af udgifterne er personaleudgifter og 100% af denne andel kan trækkes fra i skat.

Har du brug for hjælp til skatten? Indhent et revisortilbud - nemt og gratis!

Har du andet og bedre at tage dig til end at bruge timevis på at sætte dig ind i alle reglerne ang. skatteregnskabet og momsregnskabet? Så er det en god idé at få hjælp fra en revisor.

En revisor er ekspert i alle de regler, der kan spare dig og dit firma penge, når udgifter skal trækkes fra i skat. Det kan være, at du vil være i stand til at trække udgifter fra, som du ikke selv havde overvejet.

Beskriv din opgave og indhent et godt tilbud fra en revisor - enkelt, hurtigt og helt gratis.

Indhent et revisortilbud her