advokat alarm arkitekt el garage gartner gulv isolering kloak koekken maler murerplastik prisberegning revisor advokat tag terrasse tilbygning typehus vindue vvs advokatalarmarkitektelgaragegartnergulvisoleringkloakkoekkenmalermurerplastikprisberegningrevisoradvokattagterrassetilbygningtypehusvinduevvs

Omsætning og overskud

Overskuddet fås ved at trække alle udgifter i forbindelse med salget fra indtægten, du har fået i forbindelse med salget.

Skal man betale skat af omsætningen eller af overskuddet?

Du betaler skat af overskuddet. Men her er der alligevel plads til fortolkning. For det er ikke altid nemt at gennemskue, hvilke af dine udgifter der regnes for at være opstået i forbindelse med salget af dit produkt eller din serviceydelse.

Hvis du giver dine medarbejdere julegaver, regnes det så for at være en del af salget? Hvad med din firmabil? Eller hvad hvis du inviterer en gammel kunde ud at spise for at pleje jeres samarbejde?

Spørgsmålet om, hvilke udgifter du kan trække fra indtægten for at få oveskuddet, vælger de fleste at få hjælp til fra en revisor. Der er nemlig både mange regler og visse steder en del plads til fortolkning.

Hvad koster en revisor til bogføring og årsregnskab? Beregn din pris her

Hvordan øger man omsætningen?

Omsætningen øges ved at sælge mere og at få flere kunder. Det i sig selv er jo en udfordring, der ofte kræver investeringer.

Investeringen kan være i marketing, medarbejdere, lagerbeholdning eller ganske enkelt tid. Der skal dog være balance i tingene. Investerer man store summer i at øge omsætningen, så øger man ikke nødvendigvis overskuddet. Overskuddet kan sluges af de strategier, du har investeret i.

Hvordan øger man overskuddet?

Der er flere måder at øge overskuddet. Først og fremmest handler det om at skabe større afstand mellem det, du bruger, og det, du får ind.

En af metoderne kan være procesoptimering. Her finder du svaghederne i din virksomhed og udbedrer dem. Det kan være, at der spildes unødvendig tid på en del af salgsprocessen, eller det kan være, at administrationen bruger for meget tid på en opgave frem for en anden.

En anden metode kan være at forhandle priser ned hos leverandører. Det kan også være, at du kan bevæge dig ind på et nyt, profitabelt område.

At øge overskuddet handler ofte om både at investere og at spare.