En plantegning viser husets indretning

Gå til indhold

Beregn prisen her

Plantegning

Er du interesseret i, hvad en plantegning kan gøre for dig og dit byggeri? Her kan du læse om plantegninger, deres anvendelse og udformning.

Du har også muligheden for at læse mere om arkitektur og planlægning af byggeri på vores hjemmeside arkitektpris.dk . Her har vi samlet en masse nyttig viden, som du kan få gavn af, når du bygger om eller bygger nyt.

Hvad er en plantegning

En plantegning er en tegning, der viser, hvordan en bolig eller en bygning er indrettet. En plantegning viser, hvordan rummene i din bolig er placeret i forhold til hinanden.

En plantegning er det, man på engelsk kalder 'floor plan'. Hver etage har sin egen plantegning, der viser rummenes placering og dimensioner set ovenfra.

Eksempel på plantegninger til et byggeprojekt


Tegning fra folderen "Når du vil bygge - Gode råd til din byggeansøgning"(Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen).

Hvad bruger man en plantegning til?

En plantegning bruges især i forbindelse med byggeri, salg og udlejning. En plantegning giver en udefrakommende person - eksempelvis en håndværker, der skal bygge om for dig - et godt overblik over boligen.

I forbindelse med nybyggeri, vil man altid udarbejde en eller flere plantegninger. En plantegning er et værktøj, der hjælper dig og dine håndværkere med at få overblik og forstå hinanden. Med en detaljeret plantegning undgår man ubehagelige overraskelser og misforståelser.

Plantegning til nyt hus

Der findes computerprogrammer, der kan hjælpe dig med at lave din egen plantegning, og de er meget behjælpelige i inspirations- og idéfasen af et byggeprojekt.

For en brugbar og professionel plantegning i forbindelse med byggeri bør man dog i mange tilfælde kontakte en arkitekt, som har styr på hver en brøkdel af en millimeter af din plantegning.

Arkitekten har overblik over detaljerne og kan udarbejde den mest dækkende og brugbare plantegning for dig. Arkitekten er derudover i stand til at foreslå innovative løsninger, når I skal planlægge, hvordan dit nye hus skal indrettes.

Murerpris.dk

God og kompetent kundesupport. Medarbejderen var meget positiv og kunne oplyse om forskellige aspekter, som gav stof til videretanke.
Fuld tilfredshed herfra.
Casper

Maler-pris.dk

Venlig telefonsamtale og hurtig booking af møde med en malermester. Hurtig og behagelig ekspedition. Dejligt!
Camilla Jørgensen

Tagpris.dk

Første skridt i at få vurderet priser og muligheder for at gjort noget ved mit tag gik hurtigt - nu glæder jeg mig til at se at se tilbuddet :-)
Ivan

Gulvpris.dk

Rigtig fin behandling. Måske lidt rigelig " sikring" af aftaler med mails og bekræftelser. Men hellere det end usikkerhed. Venlig tone.
Eva Rosenvold