Ny carport eller garage - pris på 2 minutter!

Gå til indhold

Beregn prisen her

Carport og Garage

En carport eller en garage er typisk en tilbygning til dit hus eller en fritstående bygning på din grund. Carporte og garager bruges til at beskytte din bil samt øvrige køretøjer mod vind og vejr.

Overvejer du at bygge ny carport eller garage, kan du starte med at skaffe dig nyttig viden om carporte og garager her.

En carport er oftest en enkel konstruktion, der består af et tag, der hviler på søjler eller piller. Taget er den primære beskyttelse for dit køretøj, men i mange tilfælde vælger man også at beklæde vægge med let materiale for at skærme yderligere.

En garage er oftest en lukket bygning - det kan være en fritstående bygning eller en tilbygning til huset. Garagen kan være muret eller bygget af træ. En garage kan isoleres og tilmed bruges som værksted eller lignende. En garage har oftest en garageport, der yder fuld afskærmning af dit køretøj.

Før du vælger carport eller garage

Det er vigtigt at gøre sig visse overvejelser, før du vælger din nye carport eller garage. En ny carport eller garage er ikke kun en investering rettet mod beskyttelsen af dit køretøj, det er også en investering i din boligs værdi og salgbarhed.

Overvej altid, hvordan din nye carport eller garage vil påvirke indtrykket af dit hus. Hvis du for eksempel har et gammelt, klassisk og smukt hus, kan en ny carport eller garage opført i en mere moderne stil forstyrre og forringe husets udseende. Du kan med fordel vælge at opføre din garage i samme stil og med samme materialetyper som dit hus.

Husk altid at tænke langsigtet, når du bygger din nye carport eller garage. Vælg materialer af god og holdbar kvalitet og tænk på salgbarheden af dit hus, hvis du nu på et senere tidspunkt gerne vil flytte.

Overvej også den praktiske og funktionelle del af byggeriet. Hvor mange biler skal der være plads til? Skal garagen være opvarmet? Skal der være plads til et værksted eller lignende? Skriv gerne en liste med dine behov og ønsker for at gøre det mere klart for dig selv, hvilken type carport eller garage, du har behov for.

Få styr på økonomien. Som ved enhver form for byggeri, er det vigtigt, at den økonomiske side er på plads, før du begynder at bygge. Snak gerne med banken som det første for at sikre dig, at der bakkes op om projektet. På den måde spilder du hverken tid eller kræfter. Læg et budget for dit byggeri og tal med en håndværker for at finde ud af om dine ønsker er mulige indenfor dit budget.

Love og regler når man bygger carport eller garage

Vil du bygge en fritstående carport eller garage med et areal på 35 kvadratmeter eller derunder, behøver du ikke at anmelde det til kommunen, med mindre du bor i rækkehus. Hvis du bor i rækkehus, skal du anmelde alt over 20 kvadratmeter.

Er din nye garage eller carport mellem 35 og 50 kvadratmeter i areal, skal den altid anmeldes til kommunen. Overstiger det samlede areal 50 kvadratmeter, får du brug for en byggetilladelse fra kommunen.

Uanset dit byggeris omfang, så er det vigtigt, at du undersøger, om der er lokalplaner eller servitutter for dit område eller din grund. Der kan være bestemmelser, som skal overholdes uanset byggeriets størrelse og karakter. I det værste tilfælde kan du blive nødt til at rive ned eller bygge om, hvis du ikke bygger indenfor bestemmelserne.

Normalt skal al bebyggelse placeres med en afstand på mindst 2,5 meter fra naboskellene. Der er dog undtagelser. Rådfør dig altid med dit områdes lokalplan, før du bygger tættere på skellet.

Du må normalt gerne placere din carport eller garage tættere på skellet, hvis følgende krav er opfyldt:

 • Den samlede længde af de sider, som vender mod skellet, må højst være 12 m. Hvis du anbringer carporten eller garagen i et hjørne, medregnes kun den længste side.
 • Ingen del af bygningens ydervægge eller tag må være højere end 2,5 m.
 • Der må ikke være døre, vinduer eller andre åbninger mod skellet.
 • Vand fra taget skal holdes på egen grund - vandet kan eventuelt opsamles i en tønde eller vandbeholder.

Gode råd til dit byggeri af carport og garage

 • Få styr på den økonomiske side af projektet, før du begynder at planlægge.
 • Vælg stil/udseende med omhu.
 • Overvej, hvilke funktioner garagen eller carporten skal opfylde.
 • Undersøg altid, om der findes lokalplaner eller servitutter for dit område eller din grund, der kan påvirke dit byggeri.
 • Sørg for at overholde byggeregler.
 • Rådfør dig med håndværker eller arkitekt, når du er i tvivl.
 • Husk at meddele forsikringsselskabet om din nye carport eller garage.

Murerpris.dk

God og kompetent kundesupport. Medarbejderen var meget positiv og kunne oplyse om forskellige aspekter, som gav stof til videretanke.
Fuld tilfredshed herfra.
Casper

Maler-pris.dk

Venlig telefonsamtale og hurtig booking af møde med en malermester. Hurtig og behagelig ekspedition. Dejligt!
Camilla Jørgensen

Tagpris.dk

Første skridt i at få vurderet priser og muligheder for at gjort noget ved mit tag gik hurtigt - nu glæder jeg mig til at se at se tilbuddet :-)
Ivan

Gulvpris.dk

Rigtig fin behandling. Måske lidt rigelig " sikring" af aftaler med mails og bekræftelser. Men hellere det end usikkerhed. Venlig tone.
Eva Rosenvold