Få tilskud til udskiftning eller optimering af varmeanlægget

Beregn prisen her
Trustpilot

Hvis du skal have udskiftet dit varmeanlæg, så får du ikke alene muligheden for at spare varmepenge via en mere energivenlig løsning, du kan også få tilskud til udskiftningen.

Her kan du få hurtig info om de forskellige varmeanlæg:

  • Gasfyr: Du kan kun få tilskud til et gasfyr, hvis du skifter fra et oliefyr. Grunden til dette er, at et gasfyr ikke er en særligt miljøvenlig løsning, dog mere miljøvenlig end oliefyr. Du kan også få tilskud til at udskifte kedlen eller varmtvandsbeholderen til en nyere og mere miljøvenlig type.
  • Jordvarme: Jordvarme er en bæredygtig løsning til opvarmningen af dit hus, der også er billig i drift. Et jordvarmeanlæg udnytter varmen i jorden rundt omkring dit hus til at opvarme vand, som så cirkuleres tilbage ind i husets radiatorer. Jordvarmeanlæg virker både sommer og vinter og er billige i drift. Dog kræver det, at man har en have, hvor rørene kan graves ned, og selve etableringen er ofte også dyrere end andre løsninger.
  • Solvarme: Du kan også søge tilskud til installation af solvarme. Solvarme fungerer ved hjælp af solfangere, som installeres på husets tag eller et andet solrigt sted, og som overfører varmen fra solen til vandet i varmerørene. Solvarme er sjældent nok til at dække opvarmningen af et hus hele tiden, da vi i Danmark ikke har så mange solskinstimer som i andre lande. Men solvarme kan supplere din opvarmningsform, eller anlægget kan suppleres med en el-vandvarmer i eks. et sommerhus. Der er dog en begrænsning på, hvor mange m2 solfangere man kan få tilskud til - du skal minimum have installeret 4 m2 og kan højst få tilskud for 10 m2 solfangere.
  • Pillefyr: Et pillefyr er et særligt fyr, der opvarmer vandet ved afbrænding af små træpiller. Du kan kun opnå energitilskud til et pillefyr, hvis du skifter fra et oliefyr, da et pillefyr ikke ville være en mere miljøvenlig løsning ved enhver anden form for varmeanlæg.
  • Fjernvarme: Fjernvarme er den mest udbredt opvarmningsform i Danmark, og som navnet antyder, kommer varmen langt væk fra - nemlig fra det nærmeste fjernvarmeanlæg. Det varme vand leveres til din bolig ved hjælp af stikledninger, hvorigennem det føres ind i huset og radiatorerne. At kunne kobles på fjernvarmenettet afhænger naturligvis af, om der er fjernvarmerør i nærheden af dit hus.
  • Varmepumpe: En varmepumpe er et apparat, der trækker varmeenergi ud af luften udenfor huset og cirkulerer den ind i huset. Selv i frostgrader findes der en vis varme i luften, som varmepumpen kan udnytte. En varmepumpe kan dække omkring 90% af varmebehovet i et almindeligt hus, og er billig i drift, og så kan der naturligvis søges tilskud til installationen af varmepumper.

Ifm. varmeanlæg bør du også være opmærksom på, at der kan opnås en god energibesparelse ved at isolere utilstrækkeligt isolerede rørstrækninger - dette kan der også fås energitilskud til.

Hvordan søger man energitilskud? Se svaret her