Beregn prisen på ny facadebeklædning her

Materialer til facadebeklædning

  • Træ: Træ er et godt valg, hvis du gerne vil have, at huset får et organisk og naturligt udseende. Du kan både vælge den "traditionelle og hyggelige" form for træbeklædning, der minder meget om den svenske eller norske træhusstil, og den mere "moderne og strømlinede" med teak- eller mahognibeklædning o.l. Facadebeklædningen kan udføres ved hjælp af træbrædder, -fliser, shingles eller lignende. Når du vælger træ til din facadebeklædning, så husk dog følgende: Træ på facaden kræver vedligeholdelse! Hvis man ikke vedligeholder træbeklædningen, så bliver facaden ikke alene grim og slidt med tiden - der er også risiko for, at facaden angribes af råd eller svamp.
  • Fibercement: Fibercement, også kaldet eternit, er et forholdsvis nyt materiale til facadebeklædning. Facadebeklædning i fibercement kan fås i mange forskellige udformninger og farver - man kan endda få eternitbeklædning, der ligner træplanker. Eternit er en fleksibel løsning, der kan anvendes på de fleste hustyper. Til et naturligt eller eksklusivt udseende er det dog ikke altid det rette valg. Den store fordel ved fibercement er, at det er meget slidstærkt og holdbart. Der er altså kun behov for relativt lidt vedligeholdelse efterfølgende.
  • Zink: Zink har før i tiden været meget populært som facade- og gavlbeklædning på meget klassiske huse. Zink er stadig en god løsning - metallet er slidstærkt og kan genanvendes senere hen, og udføres beklædningen af en blikkenslager, så kan man få et særdeles flot og stilrent resultat. Zink er dog et af de dyrere produkter, så er man ude efter en billig løsning, så bør man vælge en anden type facadebeklædning.
  • Stål og aluminium: Stål og aluminium er "lette" facadebeklædninger - disse materialetyper er gode løsninger til erhvervsejendomme med store facadearealer. Af de to anvendes aluminium oftest til moderne boligbyggerier, hvor stål tit anvendes til haller og bygninger i industriområder. Stål og aluminium er ligesom zink meget slidstærke og kræver ikke megen vedligeholdelse.

Der findes mange flere materialer, som man kan beklæde en facade med - vil du gerne have fuld overblik over dine muligheder, så er det en god idé at spørge en fagmand til råds. Bl.a. er der regler for anvendelsen af kobber i byggeri, og der kan være lokalplaner for dit område, der har indflydelse på dine valgmuligheder.

Hvordan udføres en facadebeklædning? Se svaret her

Få hjælp fra en arkitekt til valget af facadebeklædning

Facadebeklædningen, du vælger, kan have meget at sige, mht. hvilket indtryk besøgende får af din ejendom. Når man beklæder facaden eller dele af facaden, så ændrer man nemlig på helhedsindtrykket af boligen eller erhvervsejendommen.

Vælger man den rette type facadebeklædning, kan det fremhæve bygningens fortrin, skabe sammenhæng rent stilmæssigt og komplementere omgivelserne. Balance og kontinuitet er kerneelementer, når det kommer til arkitektur.

Hvis du er i tvivl, er det derfor altid bedst at få en arkitekt med på råd - gerne med et skitseforslag, så du kan se et eksempel på resultatet - før du bestemmer dig for én type beklædning frem for en anden.

Beregn en pris på et skitseforslag her

Få et gratis møde med en fagmand om din facadebeklædning

Skal du have udskiftet facadebeklædningen, eller skal du have beklædt facaden på dit hus for første gang? Prisberegning.dk vil gerne hjælpe dig videre med projektet.

Beskriv din opgave i vores beskrivelsesformular, så sørger vi for at kontakte dig snarest muligt og vejlede dig om dine muligheder - helt gratis og uforpligtende!

Beskriv din opgave her

Når det er muligt og relevant, vil vi tilbyde dig at arrangere et gratis møde med en fagmand fra dit lokalområde. Fagmanden kommer hjem til dig, ser på din opgave og giver et uforpligtende tilbud på din facadebeklædning .

Alle dele af vores service er helt gratis og uforpligtende for dig som bruger - læs mere i vores betingelser for brug.